Partnerorganisaties

De Beatrix is er voor ieder kind, welke behoefte hij ook heeft. Onze school werkt daarom samen met een aantal partners.

Kinderboerderij De Oude Hofstede

Met een kleine kruiwagen helpen schoonmaken, voer brengen naar de dieren en niet te vergeten de knuffelweide: Jongste leerlingen op de Beatrix brengen graag een bezoekje aan kinderboerderij De Oude Hofstede. Daar leren ze alles over dieren en dierenverzorging. Het is ook nog eens een fijne plek om samen te spelen!

Samenwerkingsverband Rijn en Gelderse Vallei

Ieder kind heeft recht op goed onderwijs. Onderwijs dat past bij zijn mogelijkheden en behoeften. Dat vindt u het liefste dichtbij huis op school. Om dat te realiseren werken ouders, leerkrachten en andere professionals elke dag samen. Alleen zo bieden we de juiste ondersteuning. Het Samenwerkingsverband Rijn & Gelderse Vallei koppelt hulpvragen met de juiste kennis en expertise. Zo is passend onderwijs mogelijk voor ieder kind.

Centrum voor jeugd en gezin

t Centrum voor Jeugd en Gezin Ede (CJG) ondersteunt iedereen met vragen over gezond opvoeden en opgroeien. Opvoeden is niet altijd makkelijk. Iedere ouder heeft hierover wel eens vragen. Denk hierbij aan opvoedvragen maar ook vragen over relaties en scheiden. Bij het CJG werken professionals bij wie u terecht kunt voor informatie, advies, lichte hulp of een goede doorverwijzing. De medewerkers van het CJG vindt u vooral via de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of de school van uw kind.

Het CJG denkt met u mee!

Cultura

Creatief bezig zijn helpt leerlingen in hun denkproces, verruimt hun ideeen en leert ze vaardigheden. Daarom geven docenten van Cultura les in vakken als muziek, drama en lezen. Deze vakken verrijken het onderwijs. Op dit moment is er bijvoorbeeld aandacht over het schrijven en verhalen vertellen van een boek.

VSO en BSO

De Beatrix werkt samen met verschillende organisaties voor buitenschoolse opvang (BSO) in de omgeving. U kunt zelf kiezen welke opvang het beste bij uw kind past. Wij brengen u in contact met de BSO of VSO van uw keuze. Veel van onze leerlingen gaan naar opvang bij Jottum of Kindrijk Ede.

TechnoDiscovery

Er is zoveel meer te ontdekken. Niet alleen over de techniek achter iets, maar ook over de interesses van kinderen. In het leer- en ontdekcentrum TechnoDiscovery kunnen basisschoolleerlingen én leerkrachten met verschillende technieken experimenteren. De 7 Werelden van Techniek staan hierbij centraal. Misschien is dat het begin van een toekomst in de techniek voor uw kind. De wereld ligt aan hun voeten.

Oefentherapie

Op vrijdag is er een kinderoefentherapeut op school. Deze therapeut begeleidt kinderen met motorische hulpvragen. Denk dan bijvoorbeeld aan een kind dat niet goed meekomt tijdens het buitenspelen. Maar ook moeite met kleuren, schrijven of knutselen pak je aan met oefentherapie. Onder schooltijd wordt spelenderwijs geoefend met de activiteiten waar het kind moeite mee heeft. Aanmelden kan via de intern begeleider of via de leerkracht.